Työntekijät mukana työasujen suunnittelussa

Sakupe Oy:n uudenTerveydenhuollon malliston suunnitteluprosessi on ollut antoisa matka. Asiakkaidemme henkilökunta on ollut vahvasti mukana tuotekehityksessä.

Terveydenhuollon työasumallistomme on juuri valmistumassa. Viimeisiä tuoteyksityiskohtia hiotaan valmistajien kanssa. Tätä on edeltänyt lähes kahden vuoden suunnitteluprosessi asiakkaiden ja heidän henkilökunnan kanssa.

Sakupe Oy:ssa haluamme olla asiakkaillemme Puhtaasti Paras Kumppani. Siksi meille on tärkeää tehdä asioita yhdessä, asiakkaan toiveita kuunnellen.

On ollut hienoa todeta, miten innokkaasti henkilökunta on osallistunut tuotesuunnitteluun kanssamme. Asiakkaamme ovat koonneet työryhmiä, joissa on tuotu esille henkilökunnan toiveita ja tiedotettu projektin vaiheita. Suunnitteluprosessissa olen myös itse oppinut paljon uusia asioita ja saanut todeta, miten yhteistyössä on voimaa.

Työasumallisto

Projektin alussa asetimme tavoitteeksi saada yhtenäinen mallisto, jossa on yhteiset mallit ja materiaalit. Tämä todella toteutui! Asiakaskohtaisesti voidaan mallistoa yksilöidä väritysten ja logojen avulla.

Tuotekehitysprosessin aikana henkilökunnalla nousi tärkeimmiksi asioiksi hyvä työvaatteen malli, käytössä mukava materiaali ja toimivat yksityiskohdat.

Olemme nämä toiveet ottaneet huomioon uudistuneessa Terveydenhuollon Työasumallistossa. Olemme panostaneet erityisesti paidan ja housun kaavoitukseen. Housun istuvuus on erittäin hyvä ja siinä on toivotut reisitaskut ja vyölenkit. Paidan kaula-aukko on nyt sopivan kokoinen.

Paidan ja housun materiaaliksi valittiin koekäytössä parhaimmaksi todettu mikrokuitu. Olemme myös ottaneet suunnittelussa huomioon työvaatteiden ekologisuuden ja kierrätettävyyden.

Koekäyttö

Tuotekehityksessä suunnitteluprosessin aikana tulleiden ajatusten ja ideoiden todellinen testaus tapahtuu todellisessa käyttöympäristössä toteutetussa koekäytössä. Tähän Sakupe Oy halusi todella panostaa.

Syksyn 2018 aikana Sakupe Oy:n asiakkaissa oli käytössä neljää erilaista mallia ja materiaalia yli 80 henkilöllä. Kaikkia vaihtoehtoja koekäytettiin erilaisissa työyksiköissä, joten saimme kokemusta eri työtehtävistä.

Koekäytöstä saimme valtavan hyvää palautetta malliston kehittämiseen. Poimimme koekäyttömalleista parhaimpana pidetyt asiat lopulliseen mallistoon. Teimme vielä pienimuotoisen koekäytön paidalle ja housulle, jotta pystyimme hiomaan yksityiskohdat toimiviksi.

Odotan mielenkiinnolla malliston saamista asiakkaiden käyttöön vuoden lopulla. Hienoa nähdä pitkän projektin tulokset käytännössä.

Ulla Lappalainen
Sakupe, Tekstiilipäällikkö