Kävimme tapaamassa Sosterin Liinavaatevarastolla työskenteleviä laitoshuoltajia Liisaa ja Marikaa.

Kävimme tapaamassa Sosterin Liinavaatevarastolla työskenteleviä laitoshuoltajia Liisaa ja Marikaa. Liisa ja Marika vastaavat keskussairaalan potilas-ja liinavaatteiden sekä henkilökunnan työvaatteiden tilauksesta, tekstiilien vastaanottamisesta, tilausten tarkistamisesta ja sisäisestä jakelusta.

Sosteri ostaa pesulapalvelut Sakupelta Joensuusta. Sosterissa on käytössä Sakupen vuokratekstiilit. Sakupe vastaa tekstiilien hankinnasta, huollosta, pakkaamisesta ja toimittamisesta tilausten mukaisesti. Sakupe toimittaa puhtaita tekstiilejä ja noutaa likapyykin keskussairaalalta joka arkipäivä.

Puhtaat ja toimivat tekstiilit luovat potilas-ja työviihtyvyyttä sekä turvallisuutta.
Potilailta ja henkilökunnalta tuleva palaute onkin äärimmäisen tärkeää, jotta voidaan pesulan kanssa yhteistyössä kehittää tekstiilien toimivuutta ja soveltuvuutta, toteavat Liisa ja Marika.

Liisa ja Marika ovat varsinaisia monitoiminaisia. He työskentelevät tarvittaessa myös materiaalikeskuksella varastotyöntekijän tehtävissä sekä osallistuvat sairaalan tilojen puhtaanapitotehtäviin.

Liisa toteaa, että työtehtävien vaihto tuo vaihtelua työpäiviin ja tekee työn teon mielekkääksi ja mielenkiinto työhön säilyy.
Marika lisää, että työn hyviä puolia on myös se, että tapaa mukavia ihmisiä ja tuntee olevansa oman työn kautta osa potilaan hyvää hoitoa.

Hyvä yhteistyö työparin kanssa on kaiken a ja o , Liisa ja Marika toteavat yhdestä suusta. Silloin kiireellisistä päivistä ja hässäkkätilanteista selvitään eikä homma kaadu niihin.

Työvaatteiden noutopisteellä törmäämme päivystyksen osastonhoitaja Tuulaan. Tuula kertoo, että työvaatteita on ollut hyvin saatavilla ja ne ovat olleet siistejä. Myös täydennyspalvelu on toiminut hyvin ja potilailla on ollut riittävästin puhtaita potilas-ja liinavaatteita saatavilla, Tuula toteaa.