Sairaalavaatteiden turvallinen puhtaus

Puhtauden ja hygienian merkitys korostuu tällä hetkellä kaikessa tekemisessämme, niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Koronaepidemian aikanakin Sakupe varmistaa työllään sekä potilaille että sairaalahenkilöstölle turvalliset vaatteet.

On tärkeää, että kaikki terveydenhuollon laitokset ja organisaatiot pysyvät toimintakykyisinä epidemian aikana. Toimintakyvyn ylläpito koostuu monista osatekijöistä, joista yksi on terveydenhuollon vaatetuksen tehokas pesupalvelu ja korkean hygieniatason varmistaminen.

– Nyt vallitsevassa poikkeustilanteessa meidän roolimme merkitys korostuu. Sairaaloissa työvaatteiden tehtävä on suojata kantajiaan, ja tämä tehtävä on nyt erityisen tärkeä. Kun puhutaan terveydenhuollon toimivuudesta, puhutaan samalla koko yhteiskunnan hyvinvoinnista. Me varmistamme oman työmme kautta terveydenhoidon laitosten toimintakykyä, sanoo Sakupen toimitusjohtaja Antti Tervo.

Sakupen kolmella paikkakunnalla sijaitsevien pesuloiden kautta pyörähtää noin kymmenen miljoonaa kiloa pyykkiä joka vuosi. Tämä tarkoittaa sitä, että Sakupe vaatettaa joka päivä yli kaksikymmentätuhatta suomalaista hoitajaa ja lääkäriä työssään. Kaikki sairaalapyykki saa normaalioloissakin pöpöt tappavan desinfektiokäsittelyn automaattisesti. Nyt epidemia-aikana koronavirukselle altistunut pyykki käsitellään lisävarotoimenpiteenä ns. eristyspyykkinä. Eristyspyykin pesuprosessi on hieman tavallisesta poikkeava, sillä sulavassa pussissa toimitettavalle pyykille tehdään muun muassa kaksinkertainen desinfiointi.

Normaalioloissakin puhtaita tekstiilejä tarvitaan sairaalatyössä päivittäin. Nyt tarve on kuitenkin suurempi ja eristyspyykkiä tulee pestäväksi enemmän. Vastatakseen kasvaneeseen tarpeeseen Sakupe on hankkinut lisävarastoa.

– Varsinaisen pesun lisäksi huolehdimme vaatemäärien riittävyydestä ja varmistamme, että käytössä on juuri ne asut, joiden materiaalit ja mallit ovat suojaavat. Koska kertakäyttösuojien saatavuudessa markkinoilta on viime aikoina ollut ongelmia, olemme pystyneet täydentämään omaa valikoimaamme parilla uudella monikäyttöisellä tuotteella, suojatakilla ja suojamyssyllä, Tervo kertoo.

Vaatteita on riittävästi, joten hamstraaminen sairaaloihin ei ole tarpeen. Kun tilausmäärät on oikein mitoitettu ja likaantuneet vaatteet palautuvat nopeasti kiertoon, saadaan ne nopeasti myös takaisin sairaaloiden käyttöön.

– On erittäin tärkeää, että asiakkaittemme tarpeisiin vastaamisen lisäksi pystymme huolehtimaan myös oman henkilöstömme hyvinvoinnista ja terveydestä. Siksi esimerkiksi eristyspyykin osalta olemme toimittaneet asiakkaillemme tarkat ohjeet muun muassa pyykin pakkaamisesta ennen meille lähettämistä, Tervo kertoo.

Lue lisää Sakupen varautumisesta koronaepidemiaan: www.sakupe.fi/koronavirukseen-varautuminen-sakupella/

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Antti Tervo
puh. 044 717 8010
antti.tervo@sakupe.fi