Reetta Räisänen työnsä äärellä

Kannamme kortemme kekoon – tekstiilivalikoimaa tiivistetään

Hyvinvointialueet kaikkine ydin- ja tukitoimintoineen, ovat ylivoimaisesti Sakupen suurin asiakasryhmä. Hyvinvointialueiden erittäin kireä taloustilanne on puolestaan yksi yhteiskuntamme suurista ja vaikeista kysymyksistä. Kaikkia julkisen talouden menoja on pyrittävä hillitsemään, jotta tulot riittäisivät niiden kattamiseen.

Sakupen tuottamat tekstiilipalvelut ovat pieni osa hyvinvointialueiden kokonaismenoista, mutta näissä talkoissa kaikkien tulee tehdä voitavansa. Toimimme omistajiemme sidosyksikkönä joka tarkoittaa samalla, että olemme vastuussa palveluidemme kustannustehokkuudesta ja velvollisuutemme on auttaa asiakkaitamme löytämään edullisempia tapoja toimia.

Tekstiilivalikoima on asiakkaillemme näkyvin osa Sakupen palvelua. Samalla se on tekstiilipalvelun kustannustehokkuuden lähtökohta. Tämän vuoksi tiivistämme yhteistekstiilivalikoimaamme 1.5.2024 alkaen. Tässä yhteydessä poistamme valikoimasta keskenään vaihtoehtoiset rinnakkaistuotteet ja vähälle käytölle jääneet marginaalituotteet. Poistuvia tuotteita on potilas-, liinavaate, siivoustekstiili- ja työvaatevalikoimissamme yhteensä 51 kappaletta.

Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, jokaiselle poistuvalle tuotteelle on päivitetyssä yhteistekstiilivalikoimassa osoitettu korvaava tuote, joka sopii samaan käyttötarkoitukseen poistuneen tuotteen kanssa. Muutamissa poikkeuksissa korvaavaa tuotetta ei tarvita, sillä työmenetelmien muutokset ovat tehneet tuotteesta tarpeettoman. Uusi yhteistekstiilivalikoima on esitelty tuotekuvastossa, jonka saat tarvittaessa asiakaspalvelustamme pyytämällä.

Tekstiilivalikoiman tiivistäminen tuottaa asiakkaillemme laskennallisesti useiden satojen tuhansien eurojen vuotuisen säästön. Tämän lisäksi teemme jatkuvaa työtä Sakupen tuotannollisen toiminnan tehokkuuden eteen, etsimällä edelleen uusia mahdollisuuksia automaatioasteen lisäämiseen sekä energiatehokkuuden parantamiseen.

Onnistuminen yhteistyössä ja toimintatapojen muuttamisessa ratkaisee lopputuloksen.

Yhteistyöterveisin,

Antti Tervo
toimitusjohtaja

Lisätietoa tarvittaessa:
Antti Tervo
antti.tervo@sakupe.fi
puh. 044 7178010

Asiakaspalvelu: 09 23121980